IJzer- en staalproductie

Sproeikoppen tijdens het maken van ijzer

iron-making-industry

Grondstof en ijzerproductieproces

Sproeikoppen tijdens het maken van ijzer

Sproeikoppen voor het maken van staal

secondary-cooling-on-CCM

Staalproductieproces

Sproeikoppen voor het maken van staal

Plaatmolen & Walserijproductie

secondary-cooling-on-CCM

Plaatmolen / Warm- en koudwalserijprocessen

Plaatmolen & Walserijproductie

Sproeikoppen voor de oppervlakteafwerking

Rolling-mill

Voortdurende galvaniserende lijn
Elektrolytische galvaniserende lijn
Doorlopende coating lijn

Sproeikoppen voor de oppervlakteafwerking

Sproeikop voor de ijzer- en staalindustrie

Staal is een essentieel product in ons leven omdat we het overal kunnen aantreffen, van de bouw van gebouwen tot zelfs in onze keuken. Om staalproducten van de hoogste kwaliteit en met de beste prestaties te vervaardigen, zijn geavanceerde technologieën en knowhow vereist.

Wij helpen staalproducerende fabrikanten om producten van uniforme kwaliteit te produceren, efficiënte en kostenbesparende productielijnen te creëren, en een betrouwbare, stabiele werking te verzekeren.

Wij ontwikkelden sproeikoppen voor:

 • Koeling van staal,
 • Energiebesparend ontkalken,
 • Uitlaatgaskoeling,
 • Afwerking oppervlak,
 • Controle op vervuiling,
 • Rolkoeling,
 • en vele andere toepassingen.

Wij beschikken over een breed assortiment hoogwaardige sproeikoppen die een variabel sproeipatroon bieden, afhankelijk van het geproduceerde type staal: plakken, knuppels, onbewerkte balken, bloom, ronde knuppels, enz. Aangezien de ijzer- en staalproductie verschillende processen omvat, passen wij onze oplossing van sproeikopproducten aan de vraag aan. Elke productiefase heeft zijn eigen uitdagingen, zoals verstopte sproeiers, het verhogen van de productiviteit door betere prestaties van de sproeiers, het verminderen van het energieverbruik, enz.

Hoe kunnen we concurrerend blijven in de staalindustrie in Europa?

In 2019 (al vóór de uitbraak van de pandemie) stelde staalproducent ArcelorMittal de vraag aan de Europese Commissie: hoe de crisis het hoofd te bieden?

Tussen de hogere grondstofprijzen, de stijging van de staalinvoer die het EU-continent overspoelt, de hogere prijzen voor koolstofcredits, de lagere vraag van de auto-industrie (die ook met haar eigen sluitingen te kampen heeft) en de Amerikaanse tarieven die de verschepingen naar Europa afbuigen, gaat de EU-staalmarkt een moeilijke periode tegemoet.

Discussies over productievermindering, fusie, afscheiding van de kapitaalgoederenafdeling, kostenbesparing, al deze onderwerpen hebben hetzelfde doel: om concurrerend en winstgevend te blijven.

Wat zijn de oplossingen?

Terwijl de Europese Commissie werkt aan antidumping- en antisubsidiemaatregelen om de EU-industrie te beschermen tegen verlegging van het handelsverkeer, zoeken de staalproducerende industrieën zelf naar oplossingen om hun kosten te beheersen en energie te besparen.

Sproeikoppen en waterverbruik zijn een noodzaak om staal te produceren. Van het grondstofproces tot de afwerking van het oppervlak worden duizenden sproeiers gebruikt om industrieel water te sproeien om af te koelen, voor ontkalken, reinigen, beitsen, enz.

Daarom is IKEUCHI als fabrikant van straalpijpen al sinds de jaren 1980 betrokken bij de staalproductie-industrie om onze klanten te helpen met innovatieve oplossingen. Aangezien de vraag naar staal steeds specifieker wordt, zoals staal met hoge treksterkte, ontwikkelt onze R&D-afdeling steeds meer nieuwe technologieën en technische oplossingen om bij de tijd te blijven.

Onze spuitkop producten worden aangeboden in roestvrij staal materiaal dat een hogere hittebestendigheid heeft dan messing. Het garanderen van een betere kwaliteit van het product is IKEUCHI’s doel om haar klanten te helpen bij het bereiken van hun optimale productiviteitsniveau.

  Functional

Functional

Hoe kunnen wij u helpen concurrerend te blijven?

Wij hebben een breed gamma producten voor elke stap van het proces waarvan u kunt profiteren om uw kosten te drukken en uw onderhoudstijd te verminderen.

Onze sproeikoppen kunnen u helpen:

 • Verbruikt minder lucht met behoud van sterke prestaties en een betere staalkwaliteit (voor pneumatische en luchtstraalpijpen)
 • Verbruikt minder water dan met conventionele sproeiers, maar met een sterk sproei-effect dankzij het gepatenteerde ontwerp (bijv. voor ontkalkingssproeiers)
 • Verminder uw onderhoudstijd en -kosten met langere levensduur sproeiers (voor ontkalken) en zelfreinigende kop
 • Verhoog uw productiviteit met operationele en onderhoudsflexibiliteit
 • Controle van de kwaliteit van het staal dankzij de gelijkmatige besproeiing van onze sproeiers (garantie van spuithoek en sproeicapaciteit op onze hydraulische sproeiers)

Uit ons brede gamma van spuitdopproducten en -systemen bieden wij spuitdopoplossingen op maat, aangepast aan de werkomstandigheden van elke fabriek. Deel ons uw behoeften mee en wij helpen u de meest geschikte oplossing voor uw fabriek te vinden. U kunt onze catalogus hieronder downloaden of direct contact met ons opnemen.

Download de catalogus