Toepassingen

Voorkomen hechting van stof

Overview

Stof op industrieel gebied kan een andere samenstelling hebben, afhankelijk van de omgeving van die industrie. In sommige industrieën wordt omgevingsstof vermengd met deeltjes van metalen of chemicaliën door de processen uit die industrieën, zoals: snijden, slijpen, zagen, lassen, plasmasnijden, enz.

Afhankelijk van de stofverbindingen is stof zeer schadelijk voor de werknemers die de stofdeeltjes in de lucht inademen, en het kan ernstige gezondheidsproblemen veroorzaken als het zonder toezicht wordt achtergelaten. Bovendien kan het gevaarlijk zijn voor de bedrijfsvoering, omdat het de machines of de producten kan beschadigen.

Bij verwaarlozing kan stof leiden tot het ontstaan van brand of een explosie. Daarom willen we het belang benadrukken van het voorkomen van het aanhechten van stof door stofbeheersing en goed beheer. Met de installatie van een kwaliteitsoplossing verzekert u het welzijn van uw werknemers en de investeringen en activa van uw bedrijf.

Wat is stofadhesie?

Stofadhesie is het proces waarbij stofdeeltjes naar een bepaald oppervlak worden aangetrokken door fysieke krachten zoals “diffusie, mechanische interactie of elektrostatische aantrekking“. Milieustof en -stof in combinatie met andere verbindingen zorgen voor industriële problemen. De ernst van deze problemen varieert; ze mogen echter niet worden verwaarloosd, omdat ze kunnen verergeren. Bovendien zijn dit de meest voorkomende problemen met betrekking tot stofaanhechting:

  • Stofgerelateerde defecten
  • Reparatiekosten (tijd, mankracht en infrastructuur)
  • Productiviteit verlagen

Het selecteren van de juiste oplossingen en apparatuur voor stofbestrijding

Welke materialen en oplossingen helpen bij het afstoten van stof?

Stofaanhechting heeft een kritische impact op het industriële veld, aangezien het de mensen, de betrokken processen, de machines en het eindproduct beïnvloedt. De verwijdering van stof op industrieel gebied is nog steeds een werk in uitvoering, aangezien er momenteel manieren zijn om dit te minimaliseren. Onderzoekers onderzoeken verschillende materialen en chemische oplossingen die helpen bij het efficiënt afstoten van stof dat zich aan een bepaald oppervlak hecht

In meerdere academische studies is de hechting van stof op hydrofobe oppervlakken en op hydrofiele oppervlakken onder sonische excitaties en vibratie-excitaties onderzocht.

Voordat we de resultaten van deze onderzoeken uitleggen, kunnen we de nadruk leggen op de definities van hydrofoob en hydrofiel. Hydrofobiciteit kan worden gedefinieerd als een molecuul of een deeltje dat de fysieke eigenschappen heeft dat het wordt afgestoten door water.

Aan de andere kant is hydrofiliciteit een molecuul of een stof die oplosbaar is en kan oplossen in water.

Om te beginnen kunnen stofdeeltjes, afhankelijk van hun grootte, worden afgestoten door hydrofoob oppervlaktestof, aangezien de adhesiekrachten tot 47% worden geminimaliseerd. De grootteverdeling van stofdeeltjes varieert; de gemiddelde grootte van een stofdeeltje is echter ongeveer 1,2 µm (micron). Dit resultaat werd geleverd onder een sonische excitatiefrequentie van 64 Hz.

Bovendien is aangetoond dat sonische excitatie helpt bij het verminderen van stof met de juiste selectie van frequentie en afstand van excitatie. Dit is mogelijk gemaakt door het meten van de verplaatsing van stofdeeltjes in de lucht op zowel verticale als horizontale assen. Wanneer de bekrachtiging bijvoorbeeld is ingesteld op een frequentie van 75 Hz, kan het stof van oppervlakken van grotere afstanden afstoten dankzij de lage traagheidskracht van de stofdeeltjes. Zo was de hoeveelheid stofresten die achterbleven op hydrofobe oppervlakken aanzienlijk laag, maar het is effectiever op hellende oppervlakken.

(Klik hier om de volledige studie over sonische excitatie te lezen en de diepgaande informatie te bekijken.)

Onder de microscoop presenteerde zich een microfoto van stofresten met scherpe randen, waardoor het meer vatbaar is voor kleven aan oppervlakken die gecoat zijn. Bovendien hebben de residuen de neiging zich te bundelen, waardoor de afstotende werking van een vibrerende excitatie wordt belemmerd. In het geval van vibratie-excitatie is echter aangetoond dat het toepassen van een frequentie van 30 Hz efficiënt is voor beide typen oppervlakken, hydrofoob en hydrofiel, in het afstoten van stofdeeltjes.

Bovendien vergroot de hellingshoek het afstotend vermogen van het stof. Wat betreft de adhesiekracht van het stofdeeltje, hebben de resultaten aangetoond dat ze meer afstoten op hydrofobe oppervlakken dan op hydrofiele oppervlakken. Doordat ze zich meer aangetrokken voelen tot hydrofiele oppervlakken, wordt de snelheid van stofclusters verlaagd.

(Klik hier om de volledige studie over vibratie-excitatie te lezen en de diepgaande informatie te bekijken.)

In een ander onderzoek werd omgevingsstof getest om de hechtingsniveaus van verschillende oppervlakken te observeren. De stofdeeltjes werden gemengd met een gemodificeerde chemische oplossing en geanalyseerd op zowel hydrofiele als hydrofobe glasoppervlakken. Bovendien is na een microscopische analyse geconstateerd dat de stofstructuur in de omgeving verschillende deeltjes en elementen bevat, en sommige van deze elementen voldoen niet aan de stoichiometrische verhouding, omdat het een kationische of anionische reactie veroorzaakt. Dit leidt tot de ophoping en vorming van stofclusters. Op basis van de toegepaste oplossing, een lage concentratie fluorwaterstofzuur, lijkt het dit effect van stofclustervorming te bestrijden en te verminderen.

Bovendien resulteerde deze toegepaste oplossing in de vermindering van de ontwikkeling van stofadhesie en stofclustering op zowel hydrofiele als hydrofobe oppervlakken. Ook in dit geval helpt de schuine axiale kanteling bij het gemakkelijk reinigen van het glasoppervlak van de oplossing gemengd stof in tegenstelling tot het normale omgevingsstof, dankzij de zwaartekracht.

(Als je meer wilt lezen en de methoden en diepgaande experimenten wilt ontdekken die tijdens dit onderzoek zijn uitgevoerd, klik dan hier.)

Oplossingen

Voorbeelden van systemen / producten die voor deze toepassing worden gebruikt

AirAKI® – Industrieel bevochtigingssysteem, het sproeit droge mist met een gemiddelde druppelgrootte van 10 m of minder. Het AirAKI®-systeem met de Dry Fog-luchtbevochtiger AKIMist®”E” kan zelfs de meest minuscule stofdeeltjes bestrijden. Naast bevochtiging en stofonderdrukking kan het AirAKI®-systeem ook helpen bij de koelingsfactor in een bepaalde gesloten omgeving. Hoewel dit product dankzij het innovatieve ontwerp in meerdere industrieën kan worden geïmplementeerd, adviseren we om onze specialisten te raadplegen voor een goede technische analyse en aanbeveling.

 

airaki_system

AirAKI® systeem met de droge mist luchtbevochtiger AKIMist® “E”

BIM-serie – Pneumatisch sproeikop, BIM sproeikoppen produceren uiterst fijne druppeltjes van 10 tot 100 m. We kunnen ons aanpassen aan een breed scala aan bedrijfsomstandigheden. Hun sproeien zorgt voor een fijne verneveling die helpt bij koeling en bevochtiging. Bovendien is hun technische mechanisme zo gefabriceerd dat ze bestand zijn tegen verstoppingen. De serie biedt een reeks nozzles met verschillende soorten patronen, zoals: platte, holle kegel en volledige kegel. Ze zijn aangesloten op een persluchtsysteem, waardoor ze gemakkelijk kunnen worden gespoten en ze kunnen worden geregeld met een aan/uit-schakelaar die wordt geleverd door een besturingsadapter..

Hydraulische systemen met holkegel sproeikop – ter voorkoming van stof hechting spuiten onze holle kegelreeksen (KB, KBN, LYOHM eenheid) buitengewoon fijne mist en ultra kleine capaciteit zonder lucht te gebruiken. Deze sproeiers worden aanbevolen omdat ze de beste verneveling hebben van alle hydraulische sproeikoppen. Deze series hebben een hoge slijtvastheid dankzij hun keramische punt. Bovendien zijn ze onder andere toepasbaar voor bevochtiging, koeling en stofonderdrukking.

Voordelen

  • Voorkom hechting van stof
  • Onderdruk stofdeeltjes in de lucht
  • Voorkomen van statische elektriciteit
  • Luchtvochtigheid regelen in krappe ruimtes
  • Omgevingskoeling
  • Welzijn van werknemers

Voorkomen van stofaanhechting in specifieke industrieën

In bepaalde industrieën wordt de stofhechting sneller ontwikkeld als gevolg van de industriële veldprocessen. Bijvoorbeeld in omgevingen zoals afvalfabrieken, ijzer-/staalfabrieken, recyclingfabrieken, cementfabrieken, verspreidt stof zich sneller en verspreidt het zich sneller, wat zowel het welzijn van de werknemers vertraagt ​​als de efficiëntie van deze werkprocessen aantast.

Wilt u meer informatie over de producten die worden aangeboden als oplossing voor stofhechting, dan kan het invoeren op de productpagina de eerste stap zijn. Daar vindt u technische gegevens over deze producten en een individuele productcatalogus die u kunt downloaden. We hebben het gemakkelijk en toegankelijk gemaakt voor uw ervaring. Voor elke vraag of vraag kunt u echter altijd contact opnemen met onze specialisten en zij kunnen u adviseren en voorzien van hun knowhow.

Bij IKEUCHI hebben we de basis bepaald om de juiste sproeikoppen voor uw toepassing te selecteren op basis van hun kenmerken. Bij de keuze van de dop adviseren wij u op basis van uw gewenste spuithoek, spuitcapaciteit, optimaal spuitbeeld en spuitverdeling.

Heeft u een technische vraag over sproeiers, wilt u een keuze maken of vraagt ​​u een offerte aan,

Neem contact op

Voorkomen van hechting van stof in de specifieke industrie