Toepassingen

Voorkomen hechting van stof

Overview

Stof op industrieel gebied kan een andere samenstelling hebben, afhankelijk van de omgeving van die industrie. In sommige industrieën wordt omgevingsstof vermengd met deeltjes van metalen of chemicaliën door de processen uit die industrieën, zoals: snijden, slijpen, zagen, lassen, plasmasnijden, enz.

Afhankelijk van de stofverbindingen is stof zeer schadelijk voor de werknemers die de stofdeeltjes in de lucht inademen, en het kan ernstige gezondheidsproblemen veroorzaken als het zonder toezicht wordt achtergelaten. Bovendien kan het gevaarlijk zijn voor de bedrijfsvoering, omdat het de machines of de producten kan beschadigen.

Bij verwaarlozing kan stof leiden tot het ontstaan van brand of een explosie. Daarom willen we het belang benadrukken van het voorkomen van het aanhechten van stof door stofbeheersing en goed beheer. Met de installatie van een kwaliteitsoplossing verzekert u het welzijn van uw werknemers en de investeringen en activa van uw bedrijf.

Wat is stofadhesie?

Stofadhesie is het proces waarbij stofdeeltjes naar een bepaald oppervlak worden aangetrokken door fysieke krachten zoals “diffusie, mechanische interactie of elektrostatische aantrekking“. Milieustof en -stof in combinatie met andere verbindingen zorgen voor industriële problemen. De ernst van deze problemen varieert; ze mogen echter niet worden verwaarloosd, omdat ze kunnen verergeren. Bovendien zijn dit de meest voorkomende problemen met betrekking tot stofaanhechting:

  • Stofgerelateerde defecten
  • Reparatiekosten (tijd, mankracht en infrastructuur)
  • Productiviteit verlagen

Oplossingen

Voorbeelden van systemen / producten die voor deze toepassing worden gebruikt

AirAKI® – Industrieel bevochtigingssysteem, het sproeit droge mist met een gemiddelde druppelgrootte van 10 m of minder. Het AirAKI®-systeem met de Dry Fog-luchtbevochtiger AKIMist®”E” kan zelfs de meest minuscule stofdeeltjes bestrijden. Naast bevochtiging en stofonderdrukking kan het AirAKI®-systeem ook helpen bij de koelingsfactor in een bepaalde gesloten omgeving. Hoewel dit product dankzij het innovatieve ontwerp in meerdere industrieën kan worden geïmplementeerd, adviseren we om onze specialisten te raadplegen voor een goede technische analyse en aanbeveling.

 

airaki_system

AirAKI® systeem met de droge mist luchtbevochtiger AKIMist® “E”

BIM-serie – Pneumatisch sproeikop, BIM sproeikoppen produceren uiterst fijne druppeltjes van 10 tot 100 m. We kunnen ons aanpassen aan een breed scala aan bedrijfsomstandigheden. Hun sproeien zorgt voor een fijne verneveling die helpt bij koeling en bevochtiging. Bovendien is hun technische mechanisme zo gefabriceerd dat ze bestand zijn tegen verstoppingen. De serie biedt een reeks nozzles met verschillende soorten patronen, zoals: platte, holle kegel en volledige kegel. Ze zijn aangesloten op een persluchtsysteem, waardoor ze gemakkelijk kunnen worden gespoten en ze kunnen worden geregeld met een aan/uit-schakelaar die wordt geleverd door een besturingsadapter..

Hydraulische systemen met holkegel sproeikop – ter voorkoming van stof hechting spuiten onze holle kegelreeksen (KB, KBN, LYOHM eenheid) buitengewoon fijne mist en ultra kleine capaciteit zonder lucht te gebruiken. Deze sproeiers worden aanbevolen omdat ze de beste verneveling hebben van alle hydraulische sproeikoppen. Deze series hebben een hoge slijtvastheid dankzij hun keramische punt. Bovendien zijn ze onder andere toepasbaar voor bevochtiging, koeling en stofonderdrukking.

Voordelen

  • Voorkom hechting van stof
  • Onderdruk stofdeeltjes in de lucht
  • Voorkomen van statische elektriciteit
  • Luchtvochtigheid regelen in krappe ruimtes
  • Omgevingskoeling
  • Welzijn van werknemers

Voorkomen van stofaanhechting in specifieke industrieën

In bepaalde industrieën wordt de stofhechting sneller ontwikkeld als gevolg van de industriële veldprocessen. Bijvoorbeeld in omgevingen zoals afvalfabrieken, ijzer-/staalfabrieken, recyclingfabrieken, cementfabrieken, verspreidt stof zich sneller en verspreidt het zich sneller, wat zowel het welzijn van de werknemers vertraagt ​​als de efficiëntie van deze werkprocessen aantast.

Wilt u meer informatie over de producten die worden aangeboden als oplossing voor stofhechting, dan kan het invoeren op de productpagina de eerste stap zijn. Daar vindt u technische gegevens over deze producten en een individuele productcatalogus die u kunt downloaden. We hebben het gemakkelijk en toegankelijk gemaakt voor uw ervaring. Voor elke vraag of vraag kunt u echter altijd contact opnemen met onze specialisten en zij kunnen u adviseren en voorzien van hun knowhow.

Bij IKEUCHI hebben we de basis bepaald om de juiste sproeikoppen voor uw toepassing te selecteren op basis van hun kenmerken. Bij de keuze van de dop adviseren wij u op basis van uw gewenste spuithoek, spuitcapaciteit, optimaal spuitbeeld en spuitverdeling.

Heeft u een technische vraag over sproeiers, wilt u een keuze maken of vraagt ​​u een offerte aan,

Neem contact op

Voorkomen van hechting van stof in de specifieke industrie