Toepassingen

Stofonderdrukkingssystemen voor industriële fabrikanten

suppression de la poussière par le brouillard

Overview

Het onderdrukken van stofemissies is van cruciaal belang in sommige productieprocessen. Er is een brede waaier van stofdeeltjes die een productieproces kunnen vervuilen, zoals vluchtig stof, organisch stof, mineraal stof, metaalstof, chemisch stof, biohazard deeltje, enz., die een diameter kunnen bereiken van 1 tot 100 µm in grootte. Al deze in de lucht zwevende stofdeeltjes hebben adequate stofbeheersingsmaatregelen nodig, omdat ze zich in een ruimte (binnen of buiten) verschillend verplaatsen, afhankelijk van hun grootte en de invloed van de zwaartekracht. Stofbeheersingsapparatuur kan variëren van watertoepassing tot chemische additieven voor stofbestrijding of chemische stofonderdrukkers als het gaat om stofemissies van onverharde grondoppervlakken.

Als fabrikant van sproeikoppen bieden wij een effectieve oplossing voor stofonderdrukking met onze industriële sproeikoppen om stofdeeltjes in fabrieken onder controle te houden. Er zijn verschillende leveranciers van stofbeheersingsoplossingen, maar onze sproeikoppen van hoge kwaliteit zullen de efficiëntie van onze stofbeheersingsapparatuur verbeteren.

Problemen in verband met stofemissies in de werkomgeving

Waarom heb je stof controle nodig?

 • Stofgerelateerde defecten
 • Verminderde productiviteit
 • Verhoogd onderhoud
 • Luchtverontreiniging
 • Stofverontreiniging (poedervorm)
 • Verlies van grondstof (poedervorm)
 • Veiligheidsrisico

dust control with fog curtain

Stofonderdrukking in een recyclingfabriek

De invoering van een stofbeheersingsmaatregel heeft een dubbel doel: niet alleen zullen de bedrijfskosten dalen en de productieprocessen verbeteren door stofverontreiniging, ESD-vonken, stofgerelateerde defecten en reparaties te voorkomen, maar ook zal de werkomgeving voor de bedieners aanzienlijk worden verbeterd.

Oplossing: Stof controle door middel van sproeikoppen van Semi-Dry Fog® tot droge mist

Stofdeeltjes in de lucht kunnen een hele reeks problemen veroorzaken en zijn moeilijk in te dammen, vooral in een buitenomgeving. Het onderdrukken of indammen van stof kan worden gedaan door de stof die u wilt indammen lichtjes nat te maken of door te vernevelen.

Bij het onderdrukken van stof door middel van verneveling, verstuiven onze stofonderdrukkingssystemen kleine waterdruppeltjes met dezelfde grootte als stofdeeltjes. Deze waterdruppeltjes botsen met de stofdeeltjes in de lucht en wegen ze naar de grond. Wij gebruiken onze hoogwaardige pneumatische sproeiers en bevochtigingseenheden om een fijne mist of Dry Fog te sproeien als stofonderdrukkingsproduct.

Oplossingen

Voorbeelden van systemen / producten die voor deze toepassing worden gebruikt

GSIM-serie Pneumatische sproeikoppen zijn bestand tegen stofonderdrukking zonder de omgeving aanzienlijk te bevochtigen door snel een druppelgrootte van 40 – 80 μm in groot volume te besproeien.

Functional

AirAKI® Industrieel bevochtigingssysteem, het verstuift droge mist met een gemiddelde druppelgrootte van 10 μm of minder.

BIM-serie Pneumatisch sproeikop, BIM sproeikoppen produceren uiterst fijne druppels van 10 tot 100 μm. We kunnen ons aanpassen aan een breed scala aan bedrijfsomstandigheden.

GSIM Spray Unit

Sproeikoppen uit de BIM serie creëren een mistgordijn om stof te onderdrukken

Voordelen

 • Goedkope oplossing voor stofonderdrukking
 • Vermijd verlies van grondstoffen (poedervorm)
 • Vermijd stofgerelateerde defecten
 • Voorkom gevaarlijke luchtverontreiniging
 • Makkelijk onderhoud
 • Verbeter de werkomgeving

Stofbeheersing in specifieke industrie