Toepassingen

Desinfectie van installaties met Fog

disinfection of facilities

Overview

De impact van COVID19 op de wereld is enorm. Over het algemeen kan een virus zich gemakkelijk verspreiden en via via de lucht overgedragen micro-organismen van de ene persoon op de andere overbrengen, wat gevolgen heeft voor het welzijn van mensen en de financiële aspecten van ondernemingen. Als veiligheidsmaatregel om de verspreiding van virussen tegen te gaan, kan het installeren van de juiste desinfectiesystemen van pas komen bij het beschermen van uw medewerkers en uw bedrijf. Als u dit niet doet, kan dit een enorme impact hebben op uw organisatie en zullen de kosten hoger zijn dan die van het aanschaffen en implementeren van een preventiesysteem.

Met behulp van de nieuwste nozzle-technologie is desinfectie een toegankelijke en eenvoudig te implementeren oplossing geworden, toepasbaar binnen verschillende industriële omgevingen. Afhankelijk van de geselecteerde oplossingen, kunt u sommige automatisch laten werken, waardoor een operator of handmatige schoonmakers niet meer nodig zijn. Door uw processen te automatiseren, verkleint u het risico op besmetting en verhoogt u de procesefficiëntie.

Doel van de desinfectie van faciliteiten

disinfection of facilities

Desinfectiegebied voor de ingang

Oplossingen

Industriële vernevelings- en sproei-desinfectiemachines

De droge mist van de AKIMist® “E” TN of de extreem fijne mist van de SETOV-eenheid moet niet worden verward met rookmachines. Een vernevelmachine is een apparaat dat wordt gebruikt voor desinfectie of ongediertebestrijding en dat virussen en bacteriën neutraliseert. In het geval van een rookmachine wordt desinfectiemiddel toegevoegd door een operator. De bediener moet het apparaat dragen en het verpulveren van de desinfecterende vloeistof handmatig beheren. Bovendien kan de druppelgrootte afhankelijk zijn van het merk en de toepassing. Uit de categorie vernevelmachines kunnen we de volgende producten noemen:

 • Thermisch rookapparaat
 • Elektrostatisch spuitapparaat

Thermische vernevelaars zijn handmatige desinfecterende vernevelaars voor handbagage die ultrafijne mistwolken (dikke en dichte mist) produceren door gebruik te maken van thermopneumatische energie. Ze zijn toepasbaar voor ongediertebestrijding.

Een ander product uit de categorie desinfectiemiddelen voor infectiebestrijding is de elektrostatische sproeier. Dit product is ook een handmatige handbagage en is toepasbaar met desinfecterende sproeivloeistoffen zoals waterstofperoxidedamp of chloorgas. De druppelgrootte van dit soort sproeiers kan variëren van 20 tot meer dan 40 micron. Er rijzen echter verschillende vragen over de toepasbaarheid ervan als desinfectieproduct, aangezien het vermogen om een ​​virus te bestrijden effectief is zolang het chemische desinfectiemiddel wordt verstoven. Deze uitdagingen hebben te maken met:

 • De oppervlakken nat maken
 • Elektrostatische ladingen creëren
 • Verminderde efficiëntie van desinfectiemiddelen
 • Beïnvloedt het welzijn van de gebruiker omdat de deeltjes kunnen worden ingeademd;
 • Het gebruik van waterstofperoxide en chloor die in grote hoeveelheden wordt gespoten, kan een gevaarlijke situatie opleveren (Klik hier om het volledige artikel van de EPA te lezen).

Andere producten die relevant kunnen zijn voor desinfectie:

 • UV-desinfectiesystemen
 • Industriële stoomreinigers

Een UV-desinfectiesysteem kan helpen bij het doden van bacteriën. Volgens de FDA is het echter niet effectief voor bepaalde virussen, zoals de SARS-COV-2. Bovendien kunnen de UV-lampen het menselijk lichaam aantasten door langdurige blootstelling. Hoewel er bepaalde voordelen zijn voor het implementeren van een dergelijk systeem, is het nadeel dat het een hoog energieverbruik vereist.

Voor de industriële stoomreinigers of op stoom gebaseerde luchtbevochtigers, hoewel het efficiënt en snel is in het doden van virussen en bacteriën, hebben de belangrijkste nadelen van het selecteren van een dergelijk systeem betrekking op:

 • tegen de hoge temperaturen van spray,
 • het feit dat het het omringende object vochtig en nat achterlaat,
 • en ook de hogere kosten in waterverbruik en elektriciteit.

Spuitsystemen van extreem fijne mist tot droge mist

Door een fijne nevel te besproeien met verdunde desinfecterende chemische vloeistof*, voorkomen onze spuitunits virale infectie.

Van een extreem fijne mistunit (SETOV Spray Unit) tot onze originele Dry Fog-unit (AKIMist® “E” TN), ze kunnen de vochtigheidsgraad van een kamer verhogen om efficiënt te desinfecteren.

Volg de instructies van de desinfecterende vloeistof wanneer u binnen en buiten spuit, evenals de voorschriften van uw land voor desinfectietoepassing.

* wij leveren de chemische vloeistof niet

AKIMist®”E” TN

akimist

Luchtbevochtiger voor droge mist AKIMist® “E” TN

SETOV Spray unit

SETOV Spray Unit

SETOV Spray unit (met tank van 20 L)

Voordelen van het selecteren van Ikeuchi’s producten

De producten van IKEUCHI kunnen u de nodige expertise en oplossing bieden die u nodig heeft.

De SETOV spray unit is toepasbaar voor binnenbevochtiging of vochtconditionering in binnenfaciliteiten zoals:

 • Openbare faciliteiten
 • Commerciële voorzieningen
 • Productieprocessen
 • Gangen, kantoren, toiletten en andere binnenfaciliteiten

Het product is geautomatiseerd, wat de efficiëntie verhoogt, en de Semi-Dry Fog® geeft de beste resultaten voor desinfectie. Waarom? Bij gebruik voor desinfectie is de geschikte plaats om het product te installeren bij de ingang van het gebouw. Het sproeien zal voorkomen dat bacteriën en virussen binnendringen, en het is zeer effectief omdat het het gespoten oppervlak niet nat maakt. Bovendien wordt het apparaat aanbevolen voor andere toepassingen.

Een andere mogelijkheid voor desinfectie is de keuze voor de AKIMist® “E” TN. Het product is uitgerust met pneumatische sproeiers die zorgen voor een niet-bevochtigende droge mist, ontwikkeld door middel van impingement. Bovendien neemt de productgrootte niet veel ruimte in beslag en kan deze eenvoudig worden geïnstalleerd en in meerdere industrieën worden toegepast. Afhankelijk van het type gebruikte chemicaliën, zijn de sproeiers gemaakt van titanium en kunnen ze de corrosieve impact van de aangebrachte vloeistof ondersteunen. En als u een product nodig heeft om zich in verschillende faciliteiten of binnenomgevingen te verplaatsen, kan het ook worden aangeboden als een draagbare versie met droge mist-unit.

disinfection of facilities

 • Handdesinfectie (desinfectiemiddel met lage viscositeit, niet geschikt voor gelbasis):
 • Desinfectiepoort voor werknemers: plastic sproeikop
 • Desinfectiepoort voor voertuigen:

Functional

VEP – JJXP: Volle cone top, platte spuitmaat op de transportband

 

   Functional

BIM serie 45′ in een persluchtventilatiesysteem

[WARNING] Aangezien we de desinfecterende vloeistof niet leveren, volgt u de instructies van de leverancier van desinfecterende middelen en de voorschriften van uw land.

Succesverhalen

Onze producten worden niet alleen aanbevolen voor het industriële segment, ze kunnen ook hun doel dienen in openbare gebouwen en ruimtes. Dankzij de samenwerking met Mendizza Water & technologie, en RealTime Technologies wordt onze desinfectie-eenheid in heel Europa geïnstalleerd in kantoren, supermarkten, ziekenhuizen en openbare ruimtes om bacteriële en virale belastingen van oppervlakken af te breken.

Draagbaar en gemakkelijk te hanteren, ze zijn ideaal voor het desinfecteren van faciliteiten zoals ziekenhuizen en openbare ruimtes.

 

Voor meer informatie over de bestaande installatie tegen de COVID-19-spread:

Klik hier

Desinfectie in productiehal (RealTime Technologies)

Desinfectie in meerdere binnenomgevingen (RealTime Technologies)

Desinfectie in winkelcentra (Rentacs)

Gerelateerde informatie