Papier en Pulp

Draad en viltproces

Functional

Spuitmonden die het draad- en viltpapierproces ondersteunen

Draad en viltproces

Droogproces

Functional

Drogen Optimale sproeikoppen voor het droogproces

Droogproces

Afwerking en wikkelproces

Functional

AKIMist DryFog bevochtigingssysteem - voor soepele papiermachine processen

Afwerking en wikkelproces

Overzicht papier- en pulpproductieprocessen

Bij de fabricage van papier en pulp komen diverse complexe processen kijken, waaruit diverse industriële uitdagingen kunnen voortvloeien. In de pulpfabriek worden de houtsnippers in zuur geplaatst om de vezels te scheiden en een houtvrije vloeistof te creëren. Het wassen van de resterende vezels is een belangrijk aspect dat helpt bij het verwijderen van het zuur en het achterlaten van de pulp in een zachte en vezelige toestand. De pulp wordt vervolgens door een bleekproces geleid om een papierkleur te verkrijgen, waarbij alle residuen die het papier geel zouden kunnen kleuren, worden gefilterd. Om van de pulp papier te maken, wordt de pulp met water gemengd en in het papiermaalproces gebracht. Bovendien wordt het mengsel door een reeks stationaire messen gehaald om een sterker papier te verkrijgen dankzij de gefibrilleerde vezels. Vulstoffen, zoals calciumcarbonaat en klei, worden aan het mengsel toegevoegd om het papier zachter te maken en ervoor te zorgen dat het oppervlak egaal is. Om het uitzicht van het papier te verbeteren, kunnen kleurstoffen en andere stoffen worden toegevoegd. Het mengsel van vezels, water en kleurstof is klaar om de papiermachine in te gaan. Via de papierfabrieken wordt de pulpoplossing omgezet in papier.

Innovatieve oplossingen voor spuitdoppen en sproeisystemen

Om deze uitdagingen het hoofd te bieden, heeft IKEUCHI spuitmonden met keramische punten ontwikkeld als de optimale oplossing voor elke stap van deze processen. De keramische tip spuitmonden zijn hoogwaardige producten in de papier & pulp industrie. De keramische nozzles van IKEUCHI zijn vervaardigd uit een materiaal met een hardheid vergelijkbaar met robijn. Daarom spelen de keramische spuitmonden die door IKEUCHI met behulp van precisieverwerkingstechnologie worden geproduceerd, een essentiële rol bij het stabiliseren en verbeteren van de kwaliteit van papierproducten. Naast hardheid, slijtvastheid en precisie zijn andere cruciale aspecten bij de keuze van een spuitdop het soort spuitpatroon en de beoogde toepassing.

Verschillende processen vereisen afwegingen met betrekking tot de geïmplementeerde oplossingen. IKEUCHI biedt oplossingen voor de volgende toepassingen in de papier- en pulpprocessen:

  • Draad & vilt reinigingsproces
  • Droogproces
  • Afwerking & wikkelproces

Functional

Wij bieden op maat gemaakte oplossingen, aangepast aan uw verzoek en behoeften, uit ons brede assortiment van nozzle-gebaseerde producten en systemen. Onze veldingenieurs analyseren uw vereisten op basis van te luisteren naar uw uitdagingen en u de meest geschikte oplossing aan te bieden.