FAQ – IKEUCHI & SPROEIKOPPEN

Hoe kies je het juiste product?

Hier is een lijst van veelgestelde vragen (FAQ) als het gaat om onze producten (sproeikoppen en bevochtigers), hoe de juiste te kiezen, wat belangrijk is om te overwegen bij het kiezen, en welke voorwaarden in gedachten te houden bij het kiezen.

IKEUCHI werd opgericht in 1954 en werd het eerste bedrijf ter wereld dat in 1961 een keramische tip industriële sproeikop ontwikkelde. Sindsdien hebben we 42 000 verschillende soorten sproeikoppen en bevochtigers ontwikkeld. We bieden al een halve eeuw bevochtigingsoplossingen en sproeikoppen aan de industrie en onze expertise groeit nog steeds. Onze engineers kunnen u helpen en uw zoektocht naar het juiste product sturen en uw project bouwen voor een betere oplossing.

Onze oplossingsgerichte aanpak en onze toewijding aan onze klant is de hoeksteen van ons bedrijf.

Ga terug naar de FAQ-vragenlijst

Bij IKEUCHI is onze expertise te zien in de kwaliteit van onze producten. Onze sproeikoppen worden geproduceerd in onze fabrieken. Deze fabrieken zijn gevestigd in Japanse steden (Nishiwaki en Kure) en Vietnam (Hanoi). We investeren veel van onze energie en winst in onderzoek en innovatie.


We zijn namelijk zeer grondig met de productie- en kwaliteit van onze producten. Ons inspectieproces is uiterst streng, en elke standaard in een stuk zal onmiddellijk leiden tot de vernietiging van de hele partij.


Dit is de reden waarom we bij IKEUCHI onze sproeikoppen garanderen voor spuitcapaciteit en sproeihoek met een nauwkeurigheid van plus of min 5 en 5 graden op het moment van installatie. We zijn ervan overtuigd dat elk sproeikop dat wij aan u leveren correct werkt. Dat gezegd hebbende, sproeikoppen en bevochtigers moeten worden behandeld met de nodige voorzichtigheid en in overeenstemming met de aanbevelingen van het gebruik.

Ga terug naar de FAQ-vragenlijst

Bij IKEUCHI hebben we een geschiedenis van innovatie en onderzoek naar oplossingen. Vanaf het begin is IKEUCHI toegewijd aan het vinden van de beste oplossing voor elke klant. Daarom hebben we meer dan 42 000 verschillende soorten sproeikoppenontwikkeld. We willen technologie en de kennis die we in een halve eeuw hebben opgebouwd gebruiken om de efficiëntie van industrieën en de gezondheidsomstandigheden van samenlevingen en werknemers te verbeteren. Dit doel is haalbaar door continue innovatie en een oplossingsgerichte aanpak. Wij willen een bijdrage leveren aan het milieudebat door een levensvatbaar alternatief en aanstaande antwoorden te bieden aan de industrie en de mensen.

 

Ga terug naar de FAQ-vragenlijst

We behandelen elk onderzoek met het grootste belang. U contact met ons opnemen via e-mail, voor informatie, een offerte, hulp bij uw project, etc. Wij zijn toegewijd om u binnen 12 kantooruren na uw contact een gedetailleerd antwoord te geven.

Onze levertijd kan variëren afhankelijk van de bestelling die u hebt geplaatst en uw lokalisatie, neem contact met ons op voor preciezere schattingen.

 

Ga terug naar de FAQ-vragenlijst

Om onderscheid te kunnen maken tussen de verschillende soorten spraydruppelgroottes, kan een classificatie van druppelgroottes helpen om te verduidelijken welk product geschikt of aanbevolen is voor een bepaalde toepassing. Op basis van de classificatie van IKEUCHI zijn er 5 soorten druppelgroottes:

 

 • Ultrafijne verneveling: of droge mist (< 10 μm)
 • Fijne verneveling: of fijne mist (tussen 11 en 100 μm)
 • Halffijne verneveling: of fijne motregen (tussen 101 en 300 μm)
 • Semi-grove verneveling: of lichte regen (tussen 301 en 1000 μm)
 • Grove verneveling: of regenbuien (> 1001 μm)

 

Spray droplet size classification

 

Ga terug naar de FAQ-vragenlijst

Waterdruppelgrootte is belangrijk, afhankelijk van de specificiteit van uw project en uw toepassingen. Omdat ik geen universele meetschaal van waterdruppels had, besloot ikeuchi een eigen met zeer specifieke methoden te creëren om de kwaliteit van onze sproeierste garanderen. De werkelijke grootte van een druppel is afhankelijk van de meetmethode en het spuitsysteem, maar we rangschikken ze met de onderdompelingsbemonsteringsmethode.

FAQ

Als u meer wilt weten over druppelgrootte, hier is een artikel dat elk detail mogelijk geeft over meting van de druppelgrootte!

De grootte van een waterdruppels is belangrijk afhankelijk van uw toepassing. U meer details over dit onderwerp lezen in dit artikel: Groter is niet altijd beter voor waterdruppels.

 

Ga terug naar de FAQ-vragenlijst

Al onze sproeikoppen worden geproduceerd in Japan, waar we onze eigen fabrieken hebben. We hebben 3 fabrieken in Japan (Hyogo District en Hiroshima District) en 1 in Vietnam.

Al onze bestellingen worden verzonden naar Japan en verzonden naar onze klant wanneer de kwaliteit zijn voltooid.

ikeuchi

 

Ga terug naar de FAQ-vragenlijst

IKEUCHI EUROPE B.V. is gevestigd in Breukelen. Wij zijn een zeer multicultureel team met leden uit Spanje, Duitsland, Japan, Frankrijk, en Nederland. Dit schept de perfecte omstandigheden voor ons om in de hele Europese Unie te werken.

Ons verkoopteam bestaat uit Hirofumi, Amier, en Binnert. U op elk gewenst moment contact met ons opnemen op info@ikeuchi.eu,voor technische of zakelijke informatie. We kijken ernaar uit om van u te horen.

Ga terug naar de FAQ-vragenlijst

Zelfs als we veel informatie op onze website hebben, is het mogelijk dat u niet hebt gevonden wat u zoekt. Wij raden u aan contact met ons op te nemen als u nog vragen heeft!

Sommige andere stukjes informatie over sproeikoppen worden niet weergegeven op onze website, maar we kunnen ze nog steeds aan u verstrekken.

Hier is een lijst van de informatie die we u kunnen verstrekken als u ze nodig hebt:

 • CAD;
 • Technische tekeningen;
 • Prijzen;
 • Levertijd voor uw locatie en de geselecteerde objecten.

Dus als u vragen heeft, of wilt u een offerte en informatie, neem dan gerust contact met ons op! We beantwoorden zo snel mogelijk (binnen 24 uur venster – behalve in het weekend en op feestdagen).

Ga terug naar de FAQ-vragenlijst

Sproeikoppen zijn precisie-instrumenten die worden gebruikt in vele industrieën om lucht, water, of een mix van vloeistof en lucht spuiten. Ze hebben meerdere toepassingen zoals bevochtiging, koeling, chemicaliën spuiten, stofonderdrukking,enz. Elk sproeikop heeft nauwkeurige kenmerken zoals sproeihoek spuitcapaciteit sproeibeelden sproeidistributie. Wij bieden 42.000 verschillende referenties van sproeikoppen

Sproeikoppen worden gebruikt in toepassingen zoals :

 • Koeling
 • Drogen
 • Sproeien van water of chemicaliën
 • Vochtigheidsregeling
 • Blazen
 • Vervuilingscontrole
 • Coating
 • Enz.

Ga terug naar de FAQ-vragenlijst

 • Een vloeistof sproeikop = we noemen deze sproeikoppen hydraulische sproeiers. U water of andere vloeistof spuiten voor verschillende toepassingen.
 • Twee-vloeistof sproeikop = we noemen ze pneumatische sproeiers,vaak een combinatie van water en perslucht. Ze zijn in staat om een veel fijnere verneveling te vergelijken met hydraulische sproeikoppen
 • Luchtpijp = zoals de naam al aangeeft leveren deze sproeikoppen lucht (blowertype of met perslucht) voor toepassingen zoals drogen, koelen, afblazen, enz.

Ga terug naar de FAQ-vragenlijst

Welk sproeikop voor welke toepassing?

Het hangt af van het type toepassing, uw branche en uw vereisten. Sommige van onze sproeikoppen hebben gemeenschappelijke toepassingen zoals onze VVP-serie voor reinigingsmachines, films, schermen, enz.

Maar het is belangrijk om alle noodzakelijke omstandigheden te bepalen waarin u het sproeikopgebruikt. Anders levert ons sproeikop onvoldoende prestaties en levert het niet de nodige resultaten op. Dit kan leiden tot verspilling van energie, verspilling van kosten en leidt tot controleproblemen.

Wat zijn de noodzakelijke voorwaarden om de juiste sproeikopte kiezen?

Alle uitleg over sproeikop diversiteit en hoe een sproeikop te halen zijn in die artikelen:

Voor meer uitleg over sproeikop en een overzicht van hun kenmerken, klik hier.

Ga terug naar de FAQ-vragenlijs

Het zal afhangen van uw toepassing, de temperatuur waar het sproeikop zal werken, en de viscositeit van de vloeistof die u zal spuiten. Afhankelijk van deze vereisten kunnen wij u helpen bij het bepalen van het meest geschikte materiaal, afhankelijk van de volgende:

 • Slijtvastheid;
 • Chemische weerstand;
 • Hittebestendigheid;
 • Drukweerstand.

Meer informatie over keramische sproeikoppen leest u in dit artikel: Wat is het beste aan keramische sproeiers?

Neem contact met ons op voor meer gedetailleerde expertise van ons engineeringteam.

 

Ga terug naar de FAQ-vragenlijst

Na installatie van onze producten hebben ze een levensduur voor 100%, afhankelijk van de bedrijfsomstandigheden. Daarom heeft elk model niet dezelfde levensduur. Maar u gemakkelijk controleren of het sproeikop dat u gebruikt nog steeds werkt op de hoogste prestaties of als het is gebruikt en verslechteren.

U meer details lezen over hoe u detecteren wanneer u een sproeikop moet vervangen in dit artikel: Problemen met de prestaties van de sproeikop detecteren en wanneer u ze moet vervangen?

Ga terug naar de FAQ-vragenlijst

Dry Fog is een kenmerk van onze Droge mist bevochtiger AKIMist® “E”. We definiëren Dry Fog als een zeer fijne mist met een uniforme, gemiddelde druppeldiameter (gemiddelde mistdruppelgrootte) van 10 μm of minder.
Omdat de buitengewoon fijne spuitdruppels van Dry Fog intact blijven zonder te barsten wanneer ze in contact komen met objecten zoals muren en mensen, maken ze de machines, de bedieners, het milieu niet nat.

Daarom is het belangrijk voor ons om onze classificatie van waterdruppels te gebruiken om een niet-bevochtigende mist te garanderen met onze Droge mist luchtbevochtiger.

 

Ga terug naar de FAQ-vragenlijst

Aangezien er veel sproeikoppen op de markt met een andere prijsklasse, is het belangrijk om erop te wijzen dat alleen sproeikop fabrikant kan de kwaliteit van de sproeikoppen en de prestaties te garanderen.

Het gevaar door het gebruik van een goedkoop exemplaar product is vooral lage kwaliteit en een hoge turn-over van sproeikoppen het verhogen van uw kosten op de lange termijn.

Als fabrikant wijden we onze service aan het ondersteunen van onze klanten om hun problemen op te lossen en hun productiviteit te verhogen. Daarom willen we de bestaande kopieerproducten op de markt bewust maken die uw productie-efficiëntie en kwaliteit in gevaar kunnen brengen.

In onderstaand artikel kunt u meer lezen over hoe u kopieerproducten van elkaar kunt onderscheiden:

Ga terug naar de FAQ-vragenlijst

Het doel van deze FAQ is om elke vraag te beantwoorden die u stellen voordat u met ons in contact komt. Als u meer gedetailleerde informatie nodig hebt en u ze niet vinden op onze website, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

Algemene informatie

Voor meer algemene informatie, hier is een lijst van sites die u controleren: