Materiaalkeuze voor sproeikop

Ikeuchi test door zijn onderzoeks-, ontwikkelings- en innovatieprocessen altijd welke materialen geschikt zijn voor welke specifieke sproeikoppen. Bovendien worden de prestaties van het sproeikop getest in specifieke omstandigheden en bedrijfsomstandigheden die van toepassing zijn op een bepaald type toepassing.

Daarom is de materiaalkeuze belangrijk. Het juiste materiaal kan helpen bij het vervullen van de behoeften van de klanten voor hun toepassing in specifieke bedrijfsomstandigheden en kan een impact hebben. Andere materialen zouden niet aan de verwachting zijn gestegen of zouden niet voldoende zijn geweest.

De soorten materialen die worden gebruikt voor de productie van Ikeuchi’s sproeikoppen zijn:

  • Roestvrij staal
  • Plastic
  • Keramiek

Bovendien zijn sommige onderdelen waaruit de sproeiers zijn samengesteld, vervaardigd uit de volgende materialen:

  • Roestvrij staal
  • Rubber
  • Plastic
  • Keramiek

Met een breed scala aan sproeikoppen, vervaardigd uit een verscheidenheid aan materialen, streeft Ikeuchi er dus naar om het product te leveren dat het meest optimaal en relevant is voor de behoeften van de klant.

Typen mondstukken die momenteel aanwezig zijn in het portfolio van Ikeuchi:

De standaard en optionele materialen die beschikbaar zijn voor onze sproeikoppen worden weergegeven in de materiaaltabel van elke sproeierserie, met behulp van de onderstaande materiaalcodes. Als “The Fog Engineers” hebben wij, Ikeuchi, sproeikoppen ontwikkeld van een verscheidenheid aan materialen die voldoen aan de wensen en toepassingen van onze klanten. Wij waren de eersten die keramische sproeikoppen met opening ontwikkelden en slaagden erin deze over de hele wereld op de markt te brengen. Zoals bekend hebben sommige sproeikoppen uit het portfolio van Ikeuchi gemeenschappelijke sproeipatronen die geschikt zijn voor meer gewone toepassingen en zijn andere soorten sproeikoppen geschikt voor meer specifieke of gepersonaliseerde toepassingen. Hieronder vindt u de materialen van de sproeikoppen en onderdelen, en de weerstandskenmerken van elk materiaal tegen gewone chemicaliën.

 Wear resistance and spray volume consumption

Nozzle materials

 

Nozzle Chemical resistance