Toepassingen

Geurbestrijding met mist

Overview

Geurbestrijding op stortplaatsen is een cruciale kwestie om te beheersen, zowel vanuit gezondheidsoogpunt als vanwege de milieu-impact. Ongecontroleerde geuren van stortplaatsen kunnen aanzienlijk ongemak en overlast veroorzaken voor nabijgelegen gemeenschappen en tijdens het proces komen vaak ongezonde gassen vrij. Deze gassen vormen zowel een gezondheidsrisico voor de stortplaatswerkers als voor het risico van luchtverontreiniging.

 


 

Geurbestrijding is om verschillende redenen belangrijk:

  • Gezondheid
  • Milieu-impact
  • Naleving van de regelgeving
  • Veiligheid en welzijn van werknemers

 


 

Oplossing: geur verwijderen met droge mist of fijne mist

Dit geurbestrijdingssysteem kan stank verminderen en ongezonde gassen onderdrukken. Door een chemisch middel te gebruiken, kunnen de chemicaliën reageren met geurmoleculen, hun chemische samenstelling veranderen en hun geur verminderen. Fijne mist zorgt voor een effectievere geurbestrijding met een kleinere hoeveelheid chemicaliën die nodig zijn.

 

 

 

AKIMist®

AKIMist produceert een ultrafijne “niet-bevochtigende” mist die de objecten die het aanraakt niet nat maakt. De druppelgrootte is minder dan 10 μm.

Per body kunnen maximaal 4 nozzles worden gemonteerd, die in 4 richtingen spuiten

Eigenschappen van AKIMist®“E” TN:

Chemisch bestendige titanium versie, voor het spuiten van chemische oplossing.
Materialen die worden gebruikt voor de onderdelen die in contact komen met de chemicaliën zijn: titanium (TB340), PP (polypropyleen), PPS (polyfenyleensulfide) en FKM (tetrafluorethyleenpropyleenrubber).
Nozzle type 03C alleen gemaakt van Titanium (TB340), PPS en OPFW materialen.

Vind het hier

BIM

De pneumatische BIM-nozzel vernevelt een fijne nevel. De druppelgrootte ligt tussen 20-100μm. Het is ontworpen met minder onderdelen dan conventionele spuitmonden voor eenvoudiger onderhoud en een lagere prijs.

Verkrijgbaar in 3 straalsoorten: BIMV vlakstraal, BIMK holle kegelstraal en BIMJ volle kegelstraal.

Vind het hier

 

 

KBN-serie

De hydraulische KBN-spuitdop verstuift een zeer fijne nevel. De druppelgrootte ligt tussen 35-60μm.

Dit is een goedkoop en lichtgewicht mondstuk dankzij de plastic behuizing. De opening is echter van keramisch materiaal dat extreem slijtvast en chemisch resistent is. Een soortgelijke nozzle met een stalen behuizing en keramische opening is ook verkrijgbaar: KB nozzle

De KBN-nozzle heeft een minimaal risico op verstopping vanwege de vrije doorlaatdiameter die 1,2-3,6 keer groter is dan conventionele nozzles. Vind het hier

 

 

 

Andere applicaties

Mistsproeien elimineert geur in:

  • Vuilnisputten van afvalverbrandingsinstallaties
  • Reservoirs in rioolwaterzuiveringsinstallaties
  • Uitlaatkanalen