Papier en Pulp

Afwerking en wikkelproces

Process

Afwerkings- en wikkelproces in de papierindustrie

Zodra het droogproces is voltooid, wordt de rol papier doorgegeven voor verdere behandeling en wordt overgegaan tot het afwerkings- en wikkelproces. Dit houdt in dat een ander coatingproces wordt toegepast, afhankelijk van de specificaties of vereisten voor de kleur en textuur van het papier.

Aan de coatingoplossing wordt nog een laag calciumcarbonaat, klei en talkpoeder toegevoegd.  Met het mescoatingprocédé worden nog twee lagen van de coatingoplossing per papierzijde aangebracht om een gladder oppervlak te verkrijgen. In het begin wordt een teveel aan oplossing rechtstreeks op het papier gespoten. Dit wordt echter weggeschraapt door een stalen mes, waardoor een uniform oppervlak ontstaat, terwijl de onregelmatigheden van het papier worden uitgevlakt. Elke zijde van het papier wordt achtereenvolgens gecoat en gedroogd om de juiste kenmerken te verkrijgen.

Om een oppervlakteafwerking aan te brengen, wordt het papier in de superkalendermachine geplaatst. Hier wordt het papier door wel 10 rollen gevoerd. Elke wals oefent druk en temperatuur uit. De rollen zijn gemaakt van verschillende materialen zoals hard staal en zacht rubber, afhankelijk van het soort glans en oppervlaktebehandeling dat vereist is.

Hier kunnen 2 processen plaatsvinden: het papier kan in vellen worden gesneden voor een vellenpers of in de rol blijven voor een rotatieoffsetpers.

Ongeacht de vorm van het papier, worden ze van hieruit verpakt en naar het magazijn gebracht. De papierrollen worden in karton gewikkeld om transportschade te voorkomen. De pallets met vellen worden in krimpfolie of in rollen verpakt zodat ze aan de klanten kunnen worden geleverd.

Oplossingen

Oplossingen

In het na-droog gedeelte gaat de papierbaan door verwarmde kalenderrollen die het papier glad maken en samendrukken. In deze sectie zijn 2 soorten nozzles nodig. Eén type nozzles om het papier zachtjes af te koelen. Hiervoor zijn de luchtsproeiers van de TAIFUJet-reeks optimaal. De tweede soort nozzles zijn de BIM-serie die helpen bij het bevochtigen van de papierbaan.

specific applications

Om ervoor te zorgen dat het gedouchte water geen recipiënten bevat die het papier kunnen aantasten, moet een pijpenreiniger worden gebruikt. In dit geval is de RSP-serie de optimale zelfaangedreven pijpreinigingssproeier.

RSP serie

RSP-R serie

 

Vocht en bevochtiging zijn belangrijke aspecten in een papier- en pulpfabriek, vooral in het afwerkings- en wikkelproces. Als het relatieve bevochtigingsniveau niet op het aanbevolen percentage is voor de papierfabricage, zal dit niet alleen de papiermachines aantasten door ESD, maar is het ook schadelijk voor de rol of het web van papier.  De AKIMist®”E” Dry Fog bevochtiger is de kosteneffectieve oplossing voor deze uitdagingen. De toepassing ervan lost niet alleen deze problemen en uitdagingen op, maar biedt nog meer voordelen:

Functional

  • “Dry Fog” is een fijne nevel die de muur, de vloer, de machines of de omgeving niet nat maakt
  • Vermindering van kleven en insluiting van papierstof
  • Onderdrukking van papierstof in de lucht
  • In grote of kleine ruimten kan AKIMist® “E” de luchtvochtigheid stabiel en snel opvoeren.
    Ideaal voor beheersing van statische elektriciteit, onderdrukking van papierstof en vochtbeheersing in opwikkel-, snij- en verpakkingsproces, enz.
  • Helpt bij het instellen van een ideaal niveau van relatieve vochtigheid, niet te droog of te vochtig, dat helpt bij het verminderen van de kans dat het papier gaat krullen en scheuren

 

Gerelateerde toepassingen