Papier en Pulp

Droogproces

Process

Het drogen van papier in de papierfabrieken

Een van de langste secties van een papiermachine betreft de drogers. Deze verwarmde rollen drogen het papier, waardoor het stevig en zelfdragend wordt. Vervolgens gaat het papier door de machinekalender waar twee uiterst gepolijste stalen cilinders bepalen of de papierdikte consistent en gelijkmatig is. Het papier gaat verder door een reeks van sorteer- en coatingpersen.  Hier wordt een filmgeperst proces toegepast door het papier te coaten en te stijven. De coatingkleur wordt op een elastische rol gespoten die in contact met het papier de coatingfilm overbrengt op de papierbaan. Na dit proces wordt het papier opnieuw gedroogd door middel van infrarood warmtepanelen of droogcilinders. Het papier wordt gewikkeld op stalen kernen, die tegen een papierspoel drukken om ervoor te zorgen dat het papier op de juiste spanning wordt gewikkeld. Dit proces wordt ook wel het droogproces genoemd.

Oplossingen

De rol van de nozzles als oplossingen in het droogproces

Zodra het papier van het trimmen is overgebracht, komt het in de voordroger. In dit gedeelte wordt het papier besproeid met smeermiddel om ervoor te zorgen dat de wrijving tussen het papier en de rollen wordt verminderd. De sproeikoppen van de BIM-serie worden voor deze specifieke taak aanbevolen dankzij hun vlakke of holle kegel sproeipatroon met fijne nevel:

Functional

 

De volgende stap is de formaatpers.  Na het voordrogen wordt het papier overgebracht in de formaatpers waar sproeiers zetmeel op de natte papierbaan spuiten. Dit proces is nodig om de binding van de papiervezels te verbeteren, waardoor het sterker en duurzamer wordt. De spuitkoppen die kunnen helpen bij het sproeien van zetmeel zijn de volgende:

AP-serie

VP-serie

 

Het papier wordt vervolgens naar het droogzeil getransporteerd. In deze sectie moet een reeks nozzles worden geïnstalleerd om ervoor te zorgen dat het droogdoek schoon blijft. De BIM sproeikoppen zijn geschikt voor dit soort werkzaamheden, omdat zij voor een gelijkmatige verdeling zorgen. Bovendien kan het sproeivolume worden geregeld, waardoor de hoeveelheid gebruikte sproeinevel kan worden verminderd. Het papier wordt vervolgens naar de droogsectie getransporteerd.

Functional

Gerelateerde toepassingen