Papier en Pulp

Draad en viltproces

Process

De overgang naar papierfabricage via het draad- en viltproces

De kopkast staat aan het begin van de papiermachine waar de pulpoplossing onder hoge druk wordt geïnjecteerd tussen de ruimte van 2 continu draaiende draden.  Deze draden voeren de pulp naar de spleetvormer, om het overtollige water snel uit de pulp af te voeren. Bovendien wordt de pulp tijdens dit proces geïmmobiliseerd, waardoor deze verandert in een continue papierbaan. Op dit punt is het papier nat en breekbaar, maar het vertoont papiereigenschappen.  De tere papierbaan wordt verder naar de pers gebracht met behulp van geluste natte vilten. De viltjes nemen ook water mee om te voorkomen dat de vellen papier uit elkaar scheuren.

De volgende stap is de schoenwals, waar het papier gedwongen wordt om tussen de zachte roterende wals en de hydraulisch aangedreven metalen pad te komen. Dit soort druk zorgt ervoor dat het water uit het papier wordt afgevoerd of geperst. Het afgevoerde water wordt geabsorbeerd en afgevoerd door het natte vilt. Dit onderdeel wordt ook wel het draad- en viltproces genoemd.

Oplossingen

Spuitkoppen en Tankreinigers oplossingen

Het onderdeel draad en vilt is samengesteld uit verschillende industriële processen die de pulp ondergaat om tot papier te worden verwerkt.

Voor de kop wordt aanbevolen om een spuitkop te installeren die helpt bij het anti-schuimen. De geschikte spuitkop voor dit proces is de AJP-PPS-serie. Deze nozzle biedt de nodige hulp om het schuim te verwijderen dat ontstaat door de chemische processen bij de verwerking van de pulp tot papier.

 

Functional

 

 

 

AJP serie

 

Om de kopkast en de borst schoon te houden van chemische en andere resten, levert IKEUCHI de volgende tankreinigingsoplossing:

ROTARY JETTER RJ series

 

 

 

RJ Serie

Om de deeltjes te verwijderen die overblijven nadat het papier in een bepaalde vorm is gefreesd, is het noodzakelijk om nozzles te installeren die de no-deckle board wassen. Voor dit proces wordt de YYP-serie aanbevolen.

Terwijl de pulp het transformatieproces van papier doorloopt, vereist de pulp een gecontroleerde hoeveelheid constante bevochtiging. De K- of J-serie zijn beide optimaal voor deze taak.

Functional

 

 

 

 

J serie

K serie

 

Om de onzuiverheden en vreemde deeltjes te verwijderen die aan de dandyrol, de draad en het vilt vastzitten, is een krachtige jetsproeier geschikt. De volgende nozzles kunnen worden toegevoegd aan dit reinigingsproces:

Functional

 

 

De CRP serie effectieve waterrecyclingspijpjes voor douchepijpen en koppen voor de papierproductiemachines. De spuitopening is vervaardigd uit aluminiumoxide met een hoge zuiverheidsgraad en biedt een grote sproeiprecisie. Bovendien heeft het uiteinde een grote slijtvastheid. Aangezien de sproeiers duurzaam zijn voor een langere levensduur, biedt dit een hoger rendement op investering, aangezien het niet nodig is de machine te stoppen voor onderhoud.

Functional

 

 

MOMOJet serie recycleert het water voor douchepijpen en koppen bij draad en vilt onderdelen voor papier productie machines. Om de vreemde deeltjes te zuiveren is het enkel nodig de waterdruk te verminderen en dan de sproeikop terug te trekken, waardoor de sproeiers gereinigd worden. Om het sproeien te herstellen, hoeft u alleen de waterdruk te verhogen tot de normale standaard.

Deze sproeier kan ook in een meervoudige sproeieropstelling worden toegepast.

Het mes of mes van de dokter zorgt voor de zuiverheid van de papierrol of cilinder. Voor de grondige reiniging van het mes kan de VP-serie worden gebruikt.

Terwijl de papierbaan door de papierfabriek wordt getransporteerd, moeten de wasrollen voortdurend worden gereinigd, zodat ze geen deeltjes overdragen die het papier kunnen aantasten. De CVVP-serie kan worden ingezet ter ondersteuning van de reiniging van de wasrollen.

Trimmen is het laatste proces van het draad en vilt gedeelte. Deze nozzles hebben een lange heldere straal dankzij hun precieze alumina keramische opening. Ze hebben een hoge precisie die zorgen voor een nauwkeurige scherpte. Door hun scherpte worden papierstofspatten en verstopping van de nozzle verminderd. Het gebruik van een keramische punt met een hoge zuiverheidsgraad zorgt voor stabiele prestaties over een lange periode. Voor dit gedeelte worden de volgende series aanbevolen:

Functional

Gerelateerde toepassingen