juli 7, 2023

Wat is hydraulische verneveling?

Een hydraulische sproeikop (sproeikop voor één vloeistof) gebruikt alleen watertoevoer en niets anders. De vloeistof wordt onder hoge druk door een kleine opening geduwd om de gewenste vernevelingsgraad te bereiken.

 

Vergeleken met pneumatische sproeikoppen, zal een hydraulisch sproeikop grotere druppels produceren vanwege het ontbreken van perslucht. Met dit type nozzle is het niet mogelijk om droge of fijne mist te spuiten. Deze methode kan worden gebruikt in gevallen waarin een grotere druppelgrootte acceptabel is, bijvoorbeeld bij spoelen of reinigen. De techniek vereist meer onderhoud dan een pneumatisch mondstuk vanwege de druk op de relatief kleine opening.

 


Een hydraulisch sproeikop heeft echter een aantal voordelen ten opzichte van een pneumatische sproeikop:

 

  1. Alleen watervoorziening nodig. Een hydraulisch sproeikop heeft alleen watertoevoer nodig. Er is geen perslucht of ander gas nodig.
  2. Kostenefficiënter. Hydraulische sproeikoppen zijn kostenefficiënter vanwege hun eenvoudiger ontwerp.

 


 

Van ultrafijne tot grove verneveling

 

Onze hydraulische sproeikoppen hebben een  bereik van zeer fijne verneveling tussen 35-100 μm tot grove verneveling rond 1800 μm.

 

 

 

 

Classification-of-Spray-Droplet-Size


 

Soorten sproeipatronenen

Met sproeipatroon wordt bedoeld de vorm van de dwarsdoorsnede van de spray. Zoals afgebeeld, zijn er sproeipatronen beschikbaar in een straal met een vaste straal (solid stream), een vlakke straal (flat stream), een holle kegelstraal (hollow cone) en een volle kegelstraal (fullcone).

Het is belangrijk om een sproeipatroon uit te kiezen voor de desbetreffende toepassing zodat het optimale resultaat bereikt kan worde.


 

Andere factoren die de sproeiprestaties beïnvloeden

Zoals te zien is in de afbeelding, kunnen de sproeiprestaties worden beïnvloed door een aantal factoren, van sproei impact tot slijtvastheid. Het is belangrijk om een sproeikop te kiezen die goed past bij de toepassing waarop deze wordt aangebracht.


 

Hydraulische sproeikoppen met keramische opening

Voordelen van keramische nozzles

  • Hoge slijtvastheid
  • Hoge weerstand tegen corrosie
  • Kan zijn sterkte behouden tot 1400°C
  • Bestand tegen de meeste zuren en zeer corrosieve vloeistoffen
  • Hogere chemische weerstand in vergelijking met metaal

 

Ceramic-nozzles


 

 

 

 

Vind al onze hydraulische verstuivingssproeiers hier

Download onze hydraulische sproeikopcatalogus hier