Wijnkelder van Annie Gavignet – Grands vins de Bourgogne
CASE STUDY: WIJNKELDER VAN DOMAINE ANNIE GAVIGNET
Annie Gavignet is een wijnboer in Comblanchien in de regio Bourgondië in Frankrijk. Zij trad in de voetstappen van haar grootvader Honoré Gavignet, een meester in vinificatie gedurende zijn tijd in de DRC. Zij heeft de familietraditie voortgezet die van generatie op generatie is doorgegeven, en gebaseerd is op dezelfde filosofie: ‘Het produceren van wijn waarvan wij echt van de smaak overtuigd zijn na deze zelf te proeven’. Hierdoor is haar productie aangepast op haar smaak, wat resulteert in een delicate en elegante wijn.
Problemen bij de klant
- Wijn verdamping in wijnkelder
- Droge lucht in wijnkelder
- Minder alcohol in de wijn
- Minder smaakvol
In wijnkelders is de verdamping van wijn een dagelijks fenomeen (Angel share). Hoe lager de luchtvochtigheid wordt, des te meer wijn verdampt. Dit is waarom luchtbevochtiging in deze branche zeer belangrijk is.
Vandaar dat Annie Gavignet niet aarzelde om de Dry Fog humidifier AKIMist® te proberen, nadat zij op zoek was naar een oplossing voor luchtbevochtiging in haar wijnkelder en IKEUCHI haar benaderde met een uitkomst.
Onze AKIMist® “E” verspreidt een Dry Fog (droge nevel) die overdekte ruimtes bevochtigt zonder vocht achter te laten. Het demonstreerde de perfecte oplossing voor Annie, die een vochtige ruimte nodig heeft.
Dit is waar Annie Gavignet naar op zoek was, en besloot ze om het te installeren.
Systeem gebruikt voor deze toepassing
Onze AKIMist® “E” verspreidt een Dry Fog (droge nevel) die overdekte ruimtes bevochtigt zonder vocht achter te laten. Het demonstreerde de perfecte oplossing voor Annie, die een vochtige ruimte nodig heeft.
Waarom koos Annie Gavignet de producten van IKEUCHI?
-
Doeltreffende oplossing
-
Makkelijk in gebruik
-
Geen extra werk
-
Compact formaat
-
Op maat gemaakt advies
-
Effectieve demonstratie
Resultaten van AKIMist®“E”
Met het AKIMist®“E” systeem kan er een stabiele luchtvochtigheidsniveau behouden worden in de wijnkelder, tussen 60 – 65% relatieve luchtvochtigheid. Dit vermindert de verdamping van de wijn enorm. – Voorheen was het noodzakelijk voor Annie om de wijnvaten om de 2 dagen aan te vullen met wijn. Nu is dat slechts om de 7 dagen. Hierdoor bespaart ze jaarlijks 130 flessen, en kon zij binnen 1,5 jaar de investering terugverdienen. Zij heeft ook ontdekt dat haar wijn als gevolg fruitiger is geworden, met minder bittere en agressieve tonen.
Voordelen
- Verbeterde wijn kwaliteit
- Tijdbesparend
- Luchtzuiverend
- Hogere afzet
- Minder manuren