Certhon

Certhon greenhouse

Klanten referentie in de tuinbouw: Certhon

Certhon is een ontwikkelaar en technische installateur van moderne kassen en indoor farms. Het familiebedrijf is gevestigd in Nederland en heeft meer dan 125 jaar ervaring in de tuinbouw. Naast turnkey (gebruiksklare) kassen, richt Certhon zich op arbeidsefficiënte oplossingen door middel van autonome teelt en robots. Met hun oplossingen gericht op de teelt en tuinbouw, streeft Certhon ernaar om lokale voedselproductie over de hele wereld te verhogen, en daarbij de duurzaamheid en voedzaamheid van gewassen te vergroten. 

 

 


 

Project omschrijving

Certhon was op zoek naar een oplossing voor de bevochtiging in hun Gronos solution. Gronos is een geautomatiseerd teeltsysteem dat gedurende het hele jaar consistent cherrytomaten kan produceren van hoge kwaliteit. De tomatenplanten vereisen geen handmatige handelingen, van zaaien tot oogst. Gecultiveerd in een volledige indoor of hybride constructie met LED lichten, kunnen deze tomaten waar dan ook in de wereld gecultiveerd worden op ieder moment van het jaar met dezelfde consistente kwaliteit. 

Certhon had het AKIMist® “E” bevochtigingssysteem getest en concludeerde dat dit voldoet aan de hoge vereisten van de Gronos growing solution.

 

“We zijn zeer tevreden met de resultaten van AKIMist en kijken ernaar uit

om dit bevochtigingssysteem te implementeren in toekomstige projecten.”

Gerard Van Lier, Technical Manager Irrigation, Certhon.  

 

 

 


 

 

Akimist for greenhouse

 

Voordelen van AKIMist® “E”

 

  • AKIMist® “E” vernevelt een “dry fog” (droge mist). De druppels zijn zo klein (7.5 μm) dat ze terugkaatsen zonder oppervlaktes nat te maken.
  • Het vermogen om geen vocht achter te laten leidt tot een gelijkmatige groei van de planten en tegelijkertijd bescherming van hoge precisie machines in de ruimte.
  • AKIMist® “E” is in hoge mate energiezuinig en verbruikt 80% minder energie dan conventionele bevochtigers.
  • Er kunnen 4 sproeikoppen bevestigd worden aan een bevochtiger. Iedere sproeikop kan droge mist vernevelen over een afstand van 4 meter waardoor één AKIMist® “E” bevochtiger een ruim gebied bedekt.
  • Weinig onderhoud.
  • Hoge kwaliteit en lange levensduur.

 

Lees hier meer over Gronos.

Lees hier meer over AKIMist.


 

Read more about Gronos here 

Read more about AKIMist here