Textiel

Ketting proces

Process

Het ketting proces integreert de opeenhoping van een vooraf vastgesteld aantal draadeinden van verschillende kegels en verenigt deze tot één vel of kettingbundel. Dit proces bestaat uit het overbrengen van verschillende garens van de creel van afzonderlijke pakketten of kegels op een bundel.  Het einddoel is bovendien de draad of het garen om te vormen tot weefsel. Het ketting proces is in feite de voorbereidende fase voor het weefproces.

Een kritisch punt bij het kettingtrekken is het behoud van de rek van het garen op een constant niveau. Als de kettingboom niet uit kwalitatief kettinggaren bestaat, bestaat de kans dat de weefprestaties worden verstoord.

Oplossingen

Wat zijn de voordelen van het gebruik van de AKIMist® in het ketting proces?

Aangezien de garens tijdens het kettingboomproces kwetsbaar kunnen zijn, speelt vocht een belangrijke rol om de kwaliteit van het materiaal bestendig te houden. Met de implementatie van de AKIMist “E” is het mogelijk om “Dry Fog” te sproeien om een optimaal niveau van vocht en relatieve vochtigheid tot stand te brengen. Door dit te doen:

  • wordt het materiaal vochtig gehouden;
  • wordt draadbreuk als gevolg van uitdroging voorkomen;
  • helpt het bij het opvangen van eventueel textielstof;
  • en wordt voorkomen dat stof aan de vezel blijft kleven.