Textiel

Textiel garen opslag proces

Process

De textiel garen opslag proces vereist een grondige kennis van materialen en verzorging.  Elk materiaal vereist een bepaald soort verzorging omdat het anders reageert op opslaguitdagingen zoals:

  • Vochtigheid
  • Hitte
  • Schimmel
  • Meeldauw

Wat zijn de optimale omstandigheden voor de opslag van textiel garen opslag proces?

Bovendien wordt in het garen- of textielopslagproces voorgesteld om de materialen in de volgende omstandigheden te bewaren:

  • Een kamertemperatuur tussen 20 -22 C: een lagere temperatuur kan leiden tot een droge omgeving. Dit zal het materiaal aantasten, waardoor het droog wordt en gemakkelijk breekt. Anderzijds versnellen een hoge temperatuur en een hoge vochtigheidsgraad de aantasting van de materialen. Hierdoor zal het materiaal loskomen en uitzetten, wat schimmelvorming tot gevolg kan hebben.
  • Een afgesloten ruimte zonder toegang tot direct zonlicht: het licht kan van invloed zijn op de verandering van de kleur van het textiel, dat door oxidatie kan vergelen of verdonkeren.
  • Airconditioning of bevochtigingssysteem dat helpt om de relatieve vochtigheid tussen 50-70% te houden, afhankelijk van het soort opgeslagen textielmaterialen.

Als algemene aanbeveling geldt dus dat de opslagruimte, de ruimte of het gebied waar het garen wordt gedeponeerd, zich in een donkere en koele omgeving bevindt, met een optimale temperatuur en vochtigheidsgraad die het algehele welzijn van de textielmaterialen ten goede komen.

Bovendien vereisen de weefseleigenschappen van katoenen weefsels en garens een voorbehandeling. Dit is noodzakelijk omdat zij geneigd zijn water uit vocht op te nemen.

Oplossingen

Hoe komt de implementatie van de AKIMist “E” Dry Mist Luchtbevochtiger ten goede aan de garenopslag?

Aangezien de druppels van de AKIMist een zeer fijne mist vormen, Dry Fog genaamd, maakt deze de omgeving en ook het garen niet nat. De AKIMist helpt echter wel bij het reguleren van het juiste niveau van relatieve vochtigheid en temperatuur in de opslagruimte. Door dit te doen:

  • wordt het garen of de textielsnaar sterker en soepeler,
  • behoudt en behoudt de structuur, en
  • de kleur van het materiaal.

Dit helpt ook om het garen het optimale niveau van vochtigheid te geven, wat van invloed zal zijn op het gewicht. Het gewicht en de kwaliteit zijn kritieke financiële factoren voor textielbedrijven, aangezien het rechtstreeks van invloed is op de prijs van de garenkegel. Bovendien voorkomt de Dry Fog van AKIMist statische elektriciteit, aangezien de mogelijke ontladingen vonken veroorzaken, die de aanzet geven tot mogelijke branden en gevaren.